Hvor tøff er Microsoft PL-900 eksamen egentlig?

  • Is the PL-900 exam difficult?
  • Published by: André Hammer on feb 03, 2024
Blog Alt NO

PL-900-eksamenen er et viktig skritt for å vise ferdighetene dine i grunnleggende Microsoft Power Platform. Derfor lurer folk ofte på hvor vanskelig eksamen er og hva som skal til for å bestå.

I denne artikkelen vil vi se på de forskjellige delene av PL-900-eksamenen og gi deg en klar idé om hva du kan forvente. Enten du er ny på Power Platform eller har litt erfaring, vil vi forklare eksamenen for å hjelpe deg med å bli klar.

Forstå Microsoft-sertifiseringen og Power Platform Fundamentals

PL-900-eksamenen har hovedsakelig flervalgsspørsmål og noen elementer uten poengsum. Den tar sikte på å teste din forståelse av Power Platform-grunnlaget som skykonsepter, datakonsepter og kunstig intelligens. Eksamenen varer i 60 minutter, og bestått poengsum er 700 av 1000.

Sammenlignet med andre Microsoft-sertifiseringseksamener blir PL-900-eksamenen generelt sett på som mindre vanskelig, spesielt for de med tidligere erfaring i Microsofts Power Platform. Siden den dekker grunnleggende konsepter, bør personer med praktisk kunnskap finne det lettere enn mer tekniske sertifiseringseksamener.

Effektiv forberedelse til PL-900-eksamenen kan oppnås ved å bruke offisielt studiemateriell levert av Microsoft, som nettbaserte læringsveier og eksamensveiledninger. Det anbefales også å velge et passende kurs som matcher din læringsstil og preferanser. Øv på eksamener og praktisk erfaring med Power Platform kan også hjelpe deg med å styrke forståelsen av eksamensemnene.

Detaljer om PL-900 eksamensstruktur

PL-900 eksamensspørsmål dekker ulike vanskelighetsgrader og formater. De inkluderer flervalgsspørsmål, scenariobaserte og interaktive spørsmål for å vurdere kunnskapen din grundig.

Kjerneemnene som dekkes i PL-900-eksamenen er å beskrive Power Platform-komponentene, Microsoft Dataverse-datamodellen og Power Virtual Agents forretningsverdi og komponenter. Disse målene er like viktige i den samlede vurderingen.

For å forberede deg effektivt til PL-900-eksamenen, bør du gå gjennom den offisielle eksamensveiledningen, bruke praksistester og delta i praktiske laboratorier og treningsøkter for praktisk erfaring. Å holde seg oppdatert med de nyeste ressursene, som fora og fellesskap, kan også forbedre kunnskap og eksamensforberedelse.

Er PL-900-eksamenen vanskelig?

Beståtte eksamener og tilbakemeldinger fra industrien

Beståelsesratene for PL-900-eksamenen er høyere enn andre Microsoft-sertifiseringseksamener. Dette er fordi PL-900-eksamenen anses som mindre vanskelig. Bransjens tilbakemeldinger på fagfolk som består PL-900-eksamenen har vært positive. Arbeidsgivere har tillit til deres kunnskaper og ferdigheter. Denne tilbakemeldingen kan hjelpe deg med å forberede deg ved å fremheve verdifulle kunnskapsområder og ferdigheter.

For eksempel får vellykkede PL-900-eksamentakere ros for deres forståelse og anvendelse av Power Platform-konsepter. Dette kan veilede fremtidige kandidater som deg til å fokusere på å mestre disse konseptene for å lykkes med eksamen.

Sammenligning med andre Microsoft-sertifiseringseksamener

PL-900-eksamenen er forskjellig fra andre Microsoft-sertifiseringseksamener. Den fokuserer på det grunnleggende om Power Platform og Dynamics 365. Mens andre eksamener kan fokusere på spesifikke programvareapplikasjoner og implementeringer, krever PL-900-eksamenen en bred forståelse av Microsofts økosystem for forretningsløsninger. Sammenlignet med andre sertifiseringseksamener, kan PL-900 betraktes som mindre teknisk og mer forretningsorientert, noe som gjør den egnet for personer med ikke-teknisk bakgrunn.

Beståttraten for PL-900 har en tendens til å være høyere sammenlignet med andre Microsoft-sertifiseringseksamener. Det skyldes trolig mer tilgjengelig innhold og fokus på grunnleggende konsepter. Bransjefolk ser imidlertid ofte på PL-900-eksamenen som et utgangspunkt for ytterligere spesialisering innen Power Platform og Dynamics 365. Andre eksamener kan tilby mer avansert eller spesialisert legitimasjon.

Bryte ned PL-900 eksamensinnhold

Kjerneemnene i Power Platform Fundamentals

Power Platform Fundamentals for PL-900-eksamenen dekker kjerneemner. Disse inkluderer:

  • Forstå forretningsverdien til Power Platform
  • Forstå kjernekomponentene i Power Platform
  • Demonstrere forretningsverdien til Power BI
  • Demonstrere forretningsverdien til Power Apps
  • Demonstrere forretningsverdien til Power Automate

Disse temaene er avgjørende for vellykket gjennomføring av eksamen. Eksamensmålene og vektingene fordeler seg som følger:

  • Forstå forretningsverdien til Power Platform (15–20 %)
  • Forstå kjernekomponentene i Power Platform (15–20 %)
  • Demonstrere forretningsverdien til Power BI (15–20 %)
  • Demonstrere forretningsverdien til Power Apps (15–20 %)
  • Demonstrere forretningsverdien til Power Automate (15–20 %)

For å studere effektivt til Power Platform Fundamentals-eksamenen kan du bruke forberedelsesstrategier som:

  • Gjennomgang av den offisielle eksamensveiledningen
  • Ta øvingsprøver
  • Utforske nettbaserte opplæringsressurser

Disse strategiene kan hjelpe deg med å få en omfattende forståelse av kjerneemnene og forbedre sjansene dine for å bestå exam.

Analyse av eksamensmål og vektinger

PL-900-eksamenen dekker viktige emner. Disse inkluderer å forklare forretningsverdien til Microsoft Power Platform og identifisere kjernekomponentene. Det innebærer også å beskrive dataene og AI-tjenestene i Power Platform.

Disse målene er jevnt vektet. Ingen enkelt område har større vekt enn de andre. Mens PL-900-eksamenen har færre vekter sammenlignet med andre Microsoft-eksamener, betyr det ikke nødvendigvis at den er enklere.

Ved å studere fordelingen av mål og vektinger kan du fokusere studieinnsatsen din effektivt. Dette hjelper deg å dele tiden og ressursene dine klokt. Derfor vil dette øke sjansene dine for å bestå eksamen.

Forberedelsesstrategier for PL-900

Bruke Microsoft Docs for studiemateriell

Microsoft Docs er en flott ressurs for å studere til PL-900-eksamenen. Den tilbyr offisielle studieguider, dokumentasjon og veiledninger som dekker kjernekonseptene til Power Platform Fundamentals-eksamenen. Dette hjelper deg å få en helhetlig forståelse og forberede deg effektivt.

En av fordelene med å bruke Microsoft Docs er å ha direkte tilgang til oppdatert og nøyaktig informasjon. Dette holder deg informert om den siste utviklingen. Søkefunksjonaliteten og strukturerte læringsveier gjør det enkelt for deg å få mest mulig ut av denne studieressursen.

Velge riktig treningskurs

Når du velger et kurs for Microsoft Certification and Power Platform Fundamentals-eksamenen, er det viktig å tenke på kursinnholdet, instruktørekspertisen og studiefleksibiliteten.

Et godt opplæringskurs bør ha et mangfold av studiemateriell, øvingsprøver og interaktive økter som passer til ulike læringsstiler. Det bør også tilby tilgang til et støttende fellesskap, veiledningstjenester og omfattende eksamensforberedende ressurser.

Ved å vurdere disse faktorene kan folk som deg finne et kurs som matcher din læringsstil og studiepreferanser. Dette vil helt sikkert forbedre sjansene dine for å forberede deg effektivt til PL-900-eksamenen.

Disse ressursene og støtten spiller en avgjørende rolle for å hjelpe deg med å forstå eksamensinnholdet og utvikle de nødvendige ferdighetene for å lykkes i sertifiseringsprosessen.

Lage personlige studieplaner

Når du gjør deg klar til PL-900-eksamenen, kan det å ha en personlig studieplan virkelig hjelpe læringsprosessen. Ved å skreddersy timeplanen og ressursene for å passe til din egen læringsstil og -tempo, kan du bedre forstå eksamensmaterialet.

Når du lager en personlig studieplan, bør du vurdere følgende:

  • nåværende kunnskapsnivå
  • styrker og svakheter i eksamensemnene
  • tid tilgjengelig for studier.

Det er også viktig å tenke på de forskjellige ressursene og studiemateriellet som er tilgjengelig, som nettbaserte opplæringsprogrammer, øvingsprøver og studiegrupper.

Viktige takeaways

Som alle andre eksamener er ikke PL-900-eksamenen lett. Du må virkelig forstå det grunnleggende om Microsoft Power Platform. Det inkluderer å lage apper og flyter, kjenne til datamodeller og håndtere sikkerhet og samsvar.

For å bestå eksamen må du studere hardt, forberede deg godt og ha praktisk erfaring med Power Platform-verktøy.

Readynez tilbyr et 1-dagers PL-900 Microsoft Power Platform Fundamentals-kurs og sertifiseringsprogram, som gir deg all læring og støtte du trenger for å forberede deg til eksamen og sertifisering. PL-900 Microsoft Power Platform-kurset, og alle våre andre Microsoft-kurs, er også inkludert i vårt unike Ubegrensede Microsoft-opplæringstilbud, der du kan delta på Microsoft Power Platform Fundamentals og 60+ andre Microsoft-kurs for bare €199 per måned, mest fleksible og rimelige måten å få Microsoft-sertifiseringene dine på.

Ta kontakt med oss med spørsmål eller hvis du vil ha en prat om muligheten din med Microsoft Power Platform Fundamentals-sertifiseringen og hvordan du best kan oppnå den.

FAQ

Hvor tøff er PL-900-eksamenen?

PL-900-eksamenen kan være utfordrende for de med begrenset erfaring med Microsoft Power Platform. For å forberede deg, bruk offisielt studiemateriell, øv med eksempelspørsmål og vurder profesjonell opplæring eller eksamensspesifikke ressurser.

Hva er vanskelighetsgraden til PL-900-eksamenen?

Vanskelighetsgraden til PL-900-eksamenen anses å være moderat. Den dekker en rekke grunnleggende konsepter og ferdigheter knyttet til Power Platform. Dette inkluderer forståelse av Power Platform, dens kjernekomponenter, tilkobling til datakilder og utforming av Power Platform-løsninger.

Er PL-900-eksamenen utfordrende?

Ja. PL-900-eksamenen kan være utfordrende for de som ikke har erfaring med Power Platform eller Microsoft 365. Du kan imidlertid forberede deg effektivt ved å studere eksamensemnene grundig og øve med eksempelspørsmål.

Hva kan jeg forvente når det gjelder vanskelighetsgrad når jeg tar PL-900-eksamenen?

PL-900-eksamenen er designet for å teste din grunnleggende kunnskap om Power Platform, så forvent en moderat vanskelighetsgrad. Gjør deg kjent med vetth eksamensmålene og øv deg med eksempelspørsmål for å måle beredskapen din.

Hvor mye forberedelse er nødvendig for PL-900 eksamen?

Rundt 3-4 uker med konsekvent studier og praksis anbefales for å forberede seg til PL-900 eksamen. Dette inkluderer gjennomgang av Microsoft Learn-plattformen, ta praksistester og praktisk erfaring med Power Platform-applikasjoner.

En gruppe mennesker som diskuterer de siste Microsoft Azure-nyhetene

Unlimited Microsoft Training

ubegrenset tilgang til ALLE LIVE instruktørledede Microsoft kurs du ønsker - alt for prisen av mindre enn ett kurs.

  • 60+ LIVE instruktørledede kurs
  • Money-back Garanti
  • Tilgang til 50+ erfarne instruktører
  • Opplært 50 000+ IT Pro's

Kurv

{{item.CourseTitle}}

Price: {{item.ItemPriceExVatFormatted}} {{item.Currency}}